2015

På egna ben


Föreställningar

2015

• Danscentrum workshop 3-4 Oktober 2015


Med danspedagoger, professionella dansare konstnärer och även  representanter från CCAP och från StEriks Gymnasium särskola.


Till workshopen gjorde Inga Palmer en enkel scenografi med projicering och ljus. Det var första träff med gruppen På Egna Ben och hon var med och även deltåg aktiv i workshopen.



WORKSHOP i Danscentrum, en förening och mötesplats för professionella dansare


I samarbete med Danscentrum arrangerade På egna ben en workshop under helgen 3-4 oktober Yolanda Bothén ledde workshopen och Lena Nygren var producent och ansvarade även för dokumentation av verksamheten. Förutom dansarna i På Egna Ben och xylofonorkestern Stora Blå deltog tio externa scenkonstnärer, som professionella dansare, danspedagoger, musiker, idrottslärare samt scenografen Inga Palmér. Det blev samtal och dialog om konstnärligt skapande, om hur vi kan skapa metoder och sammanhang, där människors olika förmågor tas tillvara.

Som avslutning visades för publik en föreställning, skapad under workshopen, till musik av Christer Bothén med Stora Blå, och med scenografi av Inga Palmér. Därefter fick publiken ta del av föreställningen På Egna Ben möter Stora Blå. Som avslutning på helgen firades

den 25-årsjubilerande dansgruppen På Egna Ben, med tårtkalas för deltagarna i workshopen och publiken.


• Coachning av elever, Lindeparken


Den 13 november 2015 besökte dansgruppen På Egna Ben Lindeparkens gymnasiesärskola för att träna coachning av yngre, dansintresserade elever berättade att På Egna Bens dansare tog sin uppgift på stort allvar och visade prov på mognad och pedagogisk förmåga, och spred danslust och glädje bland gymnasieelverna.



• Kulturhuset, S:t Julian

 

Den 3 december uppträdde tre av På Egna Bens dansare i Kulturhuset, Sergels Torg, i samband med utdelandet av S:t Julian priset. Dansarna blev väl mottagna av arrangörerna och fick välförtjänta applåder av den månghövdade publiken. Yolanda Bothéns tuschteckningar projicerade på storbildsskärm utgjorde fond i dansföreställningen, som genomfördes till inspelad musik av Christer Bothén och Stora Blå. Även denna föreställning dokumenterades, genom fotografering, av Lena Nygren.

Copyright  ©  All Rights Reserved