2011

På egna ben


Föreställningar

2011

• På Egna Ben möter Stora Blå i Kulturhuset


19.20 mars 2011 möttes På Egna Ben och Stora Blå i en veckas gemensamma repetitioner och två offentliga föreställningar, lördagen den 19 och söndagen den 20 mars, i Kulturhuset vid Sergels Torg.


• Dansgruppen På Egna Ben och Xylofonorkestern Stora Blå, båda bestående av personer med intellektuella funktionshinder möts i en hisnande och engagerande föreställning. Dansen och musiken kommer ur behovet att kunna uttrycka sig när det talade språket inte räcker tilll.

En unik föreställning där personligt mod och uttrycksvilja skapar en särpräglad poesi. Arbetet med föreställningen leds av musikern Christer Bothén och koreografen Yolanda Alonso Bothén.

De två grupperna har tidigare arbetat var och en för sig. I maj 2010 hade de den första föreställningen tillsammans i Folkulturcentrum.I augusti 2010 deltag de i Kulturfestivalen i Sergelstorg, och sist  i december 2010 presenterade de i samarbete en 40 min föreställningen i Solrosen (Huddinge).


• Kista

Under november 2011, möttes dansgruppen På Egna Ben och Xylofonorkestern Stora Blå, båda bestående av personer med intellektuella funktionshinder, i Kista i en hisnande och engagerande föreställning. En unik föreställning där personligt mod och uttrycksvilja skapar en särpräglad poesi.

http://vimeo.com/m/5275656


• I oktober 2011 höll Folkkulturcentrum öppet hus för att hedra Ann-Charlotte Brobjers insats.

Detta skedde genom uppträdande av dansgruppen På Egna Ben till levande musik, filmvisning, både av Ann-Charlottes och de nuvarande dansledarnas arbete med På Egna Ben, allt inramat av en finstämd fotoutställning av fotografen Stefan Ilstedt, som följt Ann-Charlottes verksamhet under många år.

Copyright  ©  All Rights Reserved